Hur man överlever en hjärtinfarkt ensam.

Såg detta nyss, på en annan blogg och på Facebook. Tycker det är så sjukt värt och viktigt att så många som möjligt delar detta, då många dör i hjärtinfarkter och med denna metod kan man tydligen hålla igång hjärtat tills man får hjälp. Bra att veta, man vet aldrig vad som kan hända.
Dela denna bild och texten nedan, går på 5 minuter max,
lika fort det kan gå för en person att avlida i en hjärtattack.

"Hur man överlever en hjärtinfarkt när du är ensam?

Eftersom många människor är ensamma när de drabbas av en hjärtattack, utan hjälp, är det viktigt vad man gör när detta händer.
En person vars hjärta slår felaktigt och som börjar känna svag, har endast cirka 10 sekunder kvar innan han förlorade medvetandet.

Dock kan dessa offer hjälpa sig själva genom att hosta upprepade gånger och mycket kraftigt. Ett djupt andetag ska tas före varje hostning och hostan ska vara djup och långvarig, som vid upphostning av slem som sitter djupt inne i bröstet.

Ett djupt andetag och en hosta måste upprepas ungefär var annan sekund utan uppehåll tills hjälp anländer eller tills hjärtat känns att slå normalt igen.

Djupa andetag ger syre i lungorna och hostans rörelser pressar hjärtat och håller blodet cirkulerande. Hostans press på hjärtat hjälper också hjärtat återfå normal rytm. På detta sätt, kan hjärtattack offer komma till ett sjukhus. Berätta så för många andra människor som möjligt om detta. Det kan rädda deras liv!

En kardiolog säger att om alla som ser det här inlägget delar den till 10 personer, kan du räkna med att vi kommer att spara minst ett liv."

Får lite ångest att min sysslings pappa som dog av hjärtattack inte visste detta :/ ska mig berätta för min mormor då hon har lite hjärtproblem lr jag tror det? Iaf bra att berätta då det kan hända henne och alla. Ska berätta t alla bra att du bloggar om det!
Kom ihåg mig?