Hur jag redigerade tulpan bilden - Gimp

Fick en kommentar där en tjej ville att jag skulle visa hur jag redigerade tulpan bilden. (3 inlägg ner ung.) 
 
 
 1. Öppna upp bilden i Gimp.
 
2. Ändra storleken på bilden till den bredd du har på din wrapper (kolla i design inställningar). Bilden får en bättre kvalitet om det är i samma storlek.
 
3. Jag ändrar inne på Colors > 'Curves' till en S formad kurva. Men det ska vara mest uppåt i mitten, det är viktigt. Sen får man dra till höger längst ned i kurvan. Svårt att förklara.
 
4. Sedan går jag in på Filters > Enhace > 'Sharpen'. Höjer skärpan till en tredje del av det där strecket elller vad man ska säga.
 
5. Sedan skapar jag ett nytt lager och fyller det med ett vit-aktigt mönster och sedan ändrar att lagret ska vara "Lighten Only" och drar ner opaciteten till ungefär 60. 
6. Sedan tar jag en pensel och drar opaciteten till ca. 50 och väljer "Dodge". Sen målar jag bara på det vita i bakgrunden alltså och tar bort skuggor i hörnen, och ja allt onödigt som skuggor. KOM IHÅG ATT DU SKA MÅLA PÅ SJÄLVA BILDEN, INTE PÅ DET DÄR LAGRET MED MÖNSTRET. Ändra det i "Lager".
 
KLART!

Sjukt dåligt förklarat hehe, men förstod ni ingenting alls, kommentera då så kanske jag kan göra en video och visa eller något. Men hoppas ni fattar lite.
Observera att man måste ha lite koll på Gimp för att veta vart man hittar saker och så. Annars får ni leta er fram.
 

Jätte bra inlägg du gör, och fin blogg! Haft en bra dag idag?
www.siljeee.blogg.se
Kom ihåg mig?